Kotkan Keltakallion CAM-hankkeen ensimmäiset työpaikat avautuivat – rekrytointikierroksella haetaan monenlaisia osaajia
Kotkaan suunniteltu CAM- eli katodiaktiivimateriaalihanke on siirtymässä seuraavaan kehitysvaiheeseen, jossa tarvitaan uudenlaisia työntekijöitä. Tavoitteena on rekrytoida henkilöt Suomen Malmijalostuksen ja pörssiyhtiö Beijing Easpring Material Technologyn uuteen yhteisyritykseen, jonka perustaminen Suomeen on parhaillaan työn alla. Ensimmäiset työpaikat ovat jo haettavina hankkeen rekrytointikumppanin, Baronan, kautta. Tehtävistä ilmoitellaan myös tutuissa suomalaisissa rekrytointikanavissa. Uudet resurssit on tarkoitus saada mukaan hankkeeseen vuoden 2024 toiselta vuosineljännekseltä lähtien.
Rekrytointikierroksella haetaan monenlaisia osaajia
Kotkan CAM-tehdas tulee olemaan ensimmäisiä katodiaktiivimateriaalia tuottavia tehtaita Euroopassa. Tehtaan lopputuotetta tarvitaan sähköautojen litiumioniakkujen arvokkaimmat osan, katodin, valmistukseen.
”Eurooppaan on tulossa vuoteen 2030 mennessä arviolta 1300 gigawattitunnin akkukennotuotanto, mikä kasvattaa samalla katodiaktiivimateriaalin kysyntää. Jatkossa EU kannustaa arvoketjun toimijoita hyödyntämään myös yhä enemmän kierrätettyjä kriittisiä raaka-aineita, joten akkuteollisuuden kehittyminen luo ja edellyttää kiertotalouden tehostamista”, sanoo Suomen Malmijalostuksen akkuarvoketjun johtaja Timo Strengell.
Uusimpien suunnitelmien mukaan Kotkan tehdas tuottaisi alkuvaiheessa katodiaktiivimateriaalia 60 000 tonnia vuodessa. Tällä tuotantokapasiteetilla se työllistäisi suoraan noin 360 henkilöä. Ennen tuotannon käynnistämistä edessä on kuitenkin tehtaan rakentamisvaihe, joka kestää noin kaksi vuotta ja tuo työtä rakentamiseen erikoistuneille yrityksille ja työntekijöille.
Nyt avautuneessa ensimmäisessä erässä Kotkaan haetaan hallinto-, henkilöstö- sekä työterveys-, turvallisuus- ja ympäristöpäälliköt. Rekrytointeja jatketaan avaamalla lisää muutamia uusia paikkoja lähiaikoina. Myös Beijing Easpring suunnittelee lähettää mahdollisesti jo alkukesän mittaan joitain henkilöitä Suomeen jatkamaan investoinnin valmistelua.
Englannin kielen osaaminen korostuu
Hankkeen jatkovaiheessa työskentely tarjoaa erinomaisia mahdollisuuksia tuleville työntekijöille hyödyntää omaa osaamista ja kehittyä uudenlaisen teollisuuden tehtävissä. Hyvälle englannin kielitaidolle hankkeessa on myös kysyntää, sillä asioita täytyy pystyä käymään läpi kansainvälisessä työyhteisössä, jossa kaikki eivät ymmärrä suomea.
”Olemme tehneet yhteistyötä kumppanimme kanssa jo pidemmän aikaa ja luoneet näin luottamuksellisen suhteen. Henkilötasolla kumppanimme ovat ystävällisiä ja asiansa osaavia ihmisiä, ja uskon, että tältä pohjalta yhteistyö sujuu jatkossakin”, arvioi Timo Strengell.
Työnhakijoille:
Administrative Manager Avautuu uuteen ikkunaan
HR Manager Avautuu uuteen ikkunaan
HSE Manager Avautuu uuteen ikkunaan
Seuraa työpaikkoja Baronan värväyssivustolta
Artikkeli on julkaistu ensin Kotkan kaupungin verkkosivulla 12.1.2024